28 април, 2024

Генериращият изкуствен интелект е абсолютно навсякъде в момента, така че не е изненада, че Spotify го използва в най-новата си функция, наречена просто “DJ”. Това е нов начин за незабавно стартиране на персонализирана селекция от възпроизвеждана музика, който съчетава добре познатите инструменти за персонализация на Spotify, които можете да намерите в плейлисти като Discover Weekly, както и в съдържанието, което запълва началния ви екран, с някои трикове на ИИ.

DJ е персонализиран AI водач, който познава потребителите и техния музикален вкус толкова добре, че може да избере какво да препоръча. Тази функция, която за пръв път се въвежда в бета версия, ще предоставя подбрана музика заедно с коментари около песните и изпълнителите, които изкуствения интелект смята, че ще се харесат на потребителите, със зашеметяващо реалистичен глас.

Ако не това, което слушате в момента не ви харесва, просто докоснете бутона DJ и той ще го смени. Колкото повече слушате и казвате на диджея какво ви харесва (и какво не), толкова по-добри стават неговите препоръки.

Повече информация по темата можете да откриете на международното издание на сайта ни DevStyleR.IOSpotify launches DJ with artificial intelligence

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR