28 април, 2024

SapMachine, downstream distribution на OpenJDK, представи нов tool за мониторинг, SapMachine Vitals, който поддържа съкратено history на статистическите данни за операционната система и JVM статистики.

Функцията за наблюдение е активирана по подразбиране и може да се използва за извличане на различни видове информация, ойто да направят работата с новата функция още по-лесна.

Vitals е комбинация от инструментите на операционната система sysstat и статистиката на Java Virtual Machine (JVM). Данните се извличат на всеки десет секунди по подразбиране и се съхраняват в буфер за десет дни в JVM. Буферът съдържа по-подробна информация за последния час. Макар че режийните разходи на Vitals са сравнително ниски с около 300 Kb потребление на памет и малко потребление на процесора, все пак е възможно да деактивирате функцията с командата -XX:-EnableVitals, написаха Infoq по темата.

Повече информация по темата можете да откриете на международното издание на сайта ни DevStyleR.IO – SapMachine Vitals provides JVM statistics

Тагове: , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR