28 април, 2024

Законът Internet PACT Act също така ще промени член 230, за да изисква сваляне на незаконно съдържание.

Американските политици са разединени по много аспекти на политиките за модериране на съдържанието в социалните мрежи, но могат да намерят общ език по отношение на определянето на тези политики. Двупартийна група сенатори, ръководена от Брайън Шац и Джон Тюн, внесе Закона за отчетност на интернет платформите и прозрачност на потребителите (Internet PACT) – законопроект, който ще определи “ясни” политики за модериране на съдържанието, които те последователно да прилагат.

Поправката към Закона за комуникациите ще изисква от онлайн услугите да обясняват своето модериране в “леснодостъпна” политика за използване и да споделят два пъти годишно доклади с анонимна статистика за съдържанието, което е било изтеглено, понижено или демонетизирано. Националният институт за стандарти и технологии (NIST) ще ръководи разработването на доброволна рамка за определяне на общи за индустрията практики, написаха Engadget по темата.

Повече по темата можете да намерите на международното издание на сайата ни DevStyleR.IONew bill would require social networks to have ‘clear’ content policies

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR