27 април, 2024

Шведският стартъп Stilride е сключил партньорски договори с друг стартъп за космически иновации I.S.A.A.C, в рамките на които ще бъдат проучени възможностите за приложение на технологията му в космоса, и е обявен за един от партньорите в проект, разработван от компанията за електрически автомобили Polestar, чиято цел е да се създаде първият в света автомобил, който да е неутрален по отношение на климата, съобщава tech.eu.

Stilride може и да започва с производството на електрически мотоциклет, но компанията очевидно има стремежи, които буквално са извън този свят. Благодарение на обявеното днес партньорство с френско-шведската компания за роботика Adaxis, компанията вече няма да има нужда да се снабдява с компоненти, включително панти, калници и странични капаци, от външни доставчици.

Това означава не само, че Stilride ще може да произвежда редица от тези части на място, като софтуерът на Adaxis позволява на инженерите да програмират роботизирана ръка за бързо 3D отпечатване на големи и сложни части, но и значително намаляване на разходите и загубите на материали, както и вероятно повишаване на контрола на качеството.

Повече подробности около новината можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IOStilride Adds 3D Printing Capabilities to Its Arsenal by Partnering with Adaxis

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR