20 април, 2024

Trace.Space, създател на софтуер с изкуствен интелект за инженери и производители на индустриални и автомобилни продукти, обяви предварително финансиране в размер на 1,5 милиона долара, съобщава tech.eu.

До момента това е най-голямата инвестиция, набрана от основатели от Балтийските страни на етап „идеен проект“.

Вдъхновението и началото на Trace.Space идват от опита на членовете на екипа в предишни длъжности, които включват създаване и продажба на софтуер за доставка на сложен хардуер.

Те познават добре разочарованието на инженерите, които създават съвременни хардуерни продукти, базирани на софтуер, с остарели инструменти, което прави невъзможно създаването на тези продукти с темповете на технологичния прогрес. Въпреки всички модерни инструменти за продуктивност за никого не е тайна, че инженерните проекти все още се изпълняват предимно с остарял корпоративен софтуер с остарял UX, монолитна архитектура и големи годишни лицензионни такси.

Повече подробности около новината можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IOTrace Space’s AI-powered Industrial Software Plan Raises $1.5M for Founders

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR