27 април, 2024

Първото от серия събития #YourTurn, посветено на създателите на видео и настолни игри ще се проведе на 16 февруари в Hyperspace Social Tech Hub (ул. “20-ти април” № 14).

Организатори са екипите на два от най-големите фестивали, посветени на игрите в цялото им разнообразие, Sofia Board Game Weekend и Sofia Game Night/Нощ на игрите.

В рамките на #YourTurn ще се срещнете със създатели на настолни игри и game dev разработчици, които наистина харесват това, което правят, и имат какво да споделят – от успехите и провалите до тънкости в създаването на различните типове игри.

Темата на пилотното издание на #YourTurn e “Историческите игри”, а всяко следващо събитие ще има бъде с различен фокус, показващо разнообразието и различни аспекти на създаването на игри в България.

Гост на YourTurn #1 е Александър Торофиев, game дизайнер в българското студио Black Sea Games, които наскоро публикуваха продължение на култовата българска игра Knights of Honor  – Knights of Honor 2: Sovereign. Той ще разкаже за нейната разработката и ще сподели интересни моменти от нейното създаване, както и какво се случи след като бе пусната на пазара на 6-ти декември.

Другият лектор на събитието е Калин Радулов, част от екипа, създал “Цар на Историята” – първата настолна игра за българската история, разработена от ученици. Освен поглед в процеса по създаване на настолни игри, Калин също може да сподели за опита си като собственик на бар за настолни игри.

Презентационната част ще завърши с демонстрация на малка част от европейска фехтовална традиция, представена от Школа за Историческа Фехтовка MOTUS / School of Historical Swordsmanship – най-старата по рода си на Балканите, а в България и пионер в спорта.

Събитието е със свободен вход, но местата са ограничени и е необходима предварителна регистрация.

Допълнителна информация можете да получите във фейсбук страницата на събитието YourTurn #1: Исторически игри

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,