20 април, 2024

Ученето на нов език за програмиране може да отвори съзнанието ви по начин, който не сте предполагали, че е възможен. Точно както при изучаването на испански или френски, например. Докосвате се до културите и общностите на говорещите този език и научавате как те виждат света. Какво по-обогатяващо от това?

Хубавото при езиците за програмиране е, че първият, който научавате, винаги е най-труден. След като веднъж разберете основните структури като if-клаузи и for-цикли, ще ги видите да се появяват в много нови езици, които може да научите.

Новите езици за програмиране се научават много по-бързо. Те са по-логични и съдържат по-малко думи – или команди. От това следва, че повечето програмисти и специалисти по данни владеят повече от един език за програмиране.

Те може да имат основен или любим такъв. Но повечето разработчици на софтуер използват поне пет езика седмично, ако броим и скриптовите езици. Повечето програмисти също така се опитват да научат нов език от време на време. Това е свързано с работата. Програмирането означава да сте любопитни и постоянно да попивате нови знания.

Какви са предимствата на Crystal пред Python можете да прочетете на международният сайт DevStyleR.IO Crystal Programming Language – Advantages and Disadvantages

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR