19 април, 2024

Нов анализ на кампанията „Not Optional“ показа, че през последните 5 години над 5 милиарда евро са преминали от ръцете на основателите и инвеститорите към служителите на европейски стартъпи.

Тъй като стартъпите продължават да работят в предизвикателна макросреда, това увеличение на собствеността на служителите отразява нарастващото признание на важността на възнаграждаването на талантите както от страна на предприемачите, така и от страна на инвеститорите.

Подобрението идва и след като Ирландия, Нидерландия и Испания въведоха реформи на националните схеми за опции за акции от 1 януари 2023 г., а в Обединеното кралство, Австрия и Белгия са планирани допълнителни подобрения по-късно тази година.

Основателите и политиците признават решаващата роля на таланта и продължават да приемат опциите за акции като начин за укрепване на европейските стартиращи предприятия и стимулиране на иновациите.

Кампанията, ръководена от Index Ventures и подкрепена от повече от 700 главни изпълнителни директори, подтиква създателите на политики да реформират остарелите правила и разпоредби, които ограничават собствеността на служителите.

Повече подробности около новината можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IO„Not Optional“ Campaign Provides €5 Billion to European Startups

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR