24 април, 2024

Обемът на данните, с които разполагат предприятията, и инструментите, които се използват за тяхната оценка, са се увеличили значително. А наемането на хора с умения за работа с данни също се е повишила заедно с възприемането на тактики, основани на данни. Тоест една компания може да извлече повече ползи от наличието на по-силен екип по данни, пише Analytics Insight.

Джейсън Дейвис е главен изпълнителен директор и съосновател на Simon Data – информационна платформа, която дава възможност на бизнеса да предлага навсякъде индивидуализирано потребителско изживяване, основано на данни.

Той прогнозира, че учените в областта на данните ще трябва да се специализират в следните три области: бизнес и пазарни анализатори, изкуствен интелект (ИИ) и технологии за машинно обучение, както и инфраструктура, тъй като работата се отдалечава от подхода на генералистите и технологичният капацитет се увеличава.

Какви са прогнозите на главният изпълнителен директор и съосновател Джейсън Дейвис можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IO Simon Data Co-Founder with Predictions for Data Science in 2023

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR