28 април, 2024

Съкращенията ще засегнат 7% от общата работна сила на компанията.

PayPal е на път да се превърне в най-новата технологична компания, която ще съкрати значителна част от работния си екип. Фирмата за разплащания обяви във вторник плановете си да съкрати около 2000 служители, което се равнява на около седем процента от общия й персонал. Според президента и главен изпълнителен директор на PayPal Дан Шулман съкращенията ще се случат през следващите няколко седмици, като някои части на компанията ще бъдат засегнати повече от други, написа Engadget по темата.

“Ще се отнасяме към напускащите ни колеги с най-голямо уважение и съпричастност, ще им предоставим щедри пакети, ще участваме в консултации, където е необходимо, и ще ги подкрепим в прехода. Искам да изразя личната си признателност за значимия принос, който те са дали на PayPal”.

каза Шулман.

Компанията се присъединява към нарастващия списък от технологични компании, които обявиха съкращения през последните месеци. По-рано този месец Google разкри плановете си за съкращаване на 12 000 служители, или около около шест процента от глобалната си работна сила. Преди това Microsoft заяви, че ще съкрати 10 000 работни места. Шулман, подобно на колегите си в Microsoft, Google и други технологични фирми, обвини за съкращенията в PayPal “трудната макроикономическа среда”, в която компанията се намира напоследък.

Струва си да се отбележи, че икономиката на САЩ все още не е навлязла в рецесия. Нивото на безработица в страната е 3,5% и е на 50-годишно дъно, а брутният вътрешен продукт нарасна през последните тримесечия. Ако се обърнем конкретно към PayPal, компанията надмина очакванията на Уолстрийт по време на последния си разговор за финансовите резултати, като приходите и доходите се увеличиха съответно с 11% и 7% на годишна база.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR