19 април, 2024

В началото на 2023 г. европейската технологична екосистема е създала близо 150 еднорози – невероятен процент на успеваемост, начело на който стоят успешни финтех проекти като Revolut, Checkout.com и Adyen. Вече повече от десетилетие финтех технологиите са неизменна и важна част от европейските технологии, пише tech.eu.

След десет години на монументален растеж финтех технологиите преживяват първия си по-труден период. След като вече бяха засегнати от технологичния спад, съкращенията, кризата с разходите за живот и задаващата се рецесия, новината от Wall Street Journal, че през 2022 г. финтех компаниите са се представили по-слабо от финансовите и технологичните акции, е доста неприятно четиво, което за съжаление не би изненадало никой, който е запознат с това.

Уязвимостта към високите лихвени проценти, премахването на пандемичните катализатори и съсредоточаването върху бизнеси, които са печеливши или имат ясен път към рентабилността, са част от причините за лошото представяне на акциите на финтех компаниите.

Повече подробности около новината можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IOFintech Growth Potential in Bear Market Conditions

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR