24 април, 2024

Генеративният изкуствен интелект внася най-големите промени във филмите и видеоклиповете от 100 години насам, като това засяга и любимия на всички Холивуд, съобщава tech.eu.

Но първо – какво всъщност представлява той?

Генеративният ИИ е подобласт на машинното обучение, използвана най-вече в софтуера за преобразуване на текст в реч и текст в дизайн.

Да видиш съсипан труда си – разочарованието на режисьорите

Съизпълнителният директор и основател на лабораторията за невронни мрежи Flawless Скот Ман, холивудски режисьор и продуцент, работил с най-популярните актьори в Холивуд, изразява своите притеснения относно намесата на изкуствения интелект във филмопроизводството.

“Бях написал сценарий заедно с актьорите, режисирал го, редактирал го, коригирал го и бях толкова внимателен не само към думите, но и към нюанса на звученето на думата или към наклонението в това, което се подразбира, или към детайлите на израза. И след това да го видя съсипан или почти като карикатура с всички грешни диалози – беше ужасно”

споделя своето разочарование Скот.

Решението

Действията, които той предприема е разработването на собствен софтуер от компанията му, наречен TrueSync. Чрез процес, който Flawless нарича “vubbing”, той прави така, че движенията на устата на актьора да съответстват на дублирания диалог, когато филмът се превежда на друг език.

Генеративният изкуствен интелект се прилага към видеоклипове, за да създаде нещо, което не е съществувало преди, като използва много основни данни за обучение на оригинала, за да го направи толкова истинско, колкото и оригинала.

Повече подробности около новината можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IOIs Generative Artificial Intelligence Changing Hollywood Forever?

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR