20 април, 2024

Microsoft възнамерява да закрие Altspace VR – социална платформа за виртуална реалност (VR) на 10 март тази година. Само няколко дни след като обяви съкращаването на 10 000 работни места по целия свят като част от процеса на реорганизация, тех гигантът сподели новината в публикация в блога си.

В конкретния пост се обяснява, че сега още по-голяма амбиция на компанията е по-отворена, достъпна и безопасна форма на потапяне в метавселената.

„Гледайки към бъдещето, виждаме възможностите за VR да се разпространят отвъд потребителите в предприятията. Надяваме се да създадем платформа с Mesh, която да предоставя най-много възможности за всички ангажирани, включително създатели, партньори и клиенти”

се пише в публикацията.

Едно от първите приложения за социални мрежи с виртуална реалност е AltspaceVR, което позволява на потребителите да се присъединяват към 3D чат стаи, да играят игри, да гледат филми и да посещават събития с помощта на слушалки и онлайн платформи.

Повече подробности около новината можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IOMicrosoft Closes Popular Social Platform for VR

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR