24 април, 2024

Васил Бадев е Software Developer (z/OS) в IBM Bulgaria. Васил винаги е готов да помогне на колегите си, които имат нужда от знания или насоки, свързани с работни задачи. Борави с езиците: C++, C, Java, PL/X, C#, JavaScript, SQL. Предпочита основно C++. Професионалист, умен и търпелив са само част от качествата, с които колегите му го описват.

Кого номинирате за “Developer на фокус”? 

Васил Бадев, Software Developer (z/OS) в IBM Bulgaria.

Каква е причината да го номинирате?

Изключителен професионалист, разполагащ със стабилни основи от знания и практика, които му позволяват да се развива, дори и в нови аспекти от работата. Изключителен отборен играч, който винаги е готов да помогне и предаде научените знания.

Опишете неговите професионални качества.

Опитен професионалист, работил на голям спектър от проекти. Разполага със знания и опит в сферите на C++, Java, Spring Boot, Node.js, .NET Compact Framework, z/OS software development.

Разкажете ни повече за него като личност.

Като личност, освен професионалист, Васил винаги е готов да помогне на колегите си, които имат нужда от знания или насоки, свързани с работни задачи. Той е отборен играч, който се грижи всички в екипа му да се чувстват добре, създавайки приятелска обстановка. Винаги е готов да сподели знания и опит.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?

Един работен ден протича, първоначално с определяне на приоритетните задачи, подбиране на документация, която ще е основополагаща за разучаването на даден казус, следват срещи с колеги, в които се разискват пречките и трудностите пред екипа, brainstorming за разрешаването на даден казус, изпълнение на поставените задачи.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?

Към момента основното предизвикателста е разбирането на z/OS операционна система и придобиването на необходимите знания в избран компонент.

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Разбира се, помощта която той оказва е равносилна на урок от учебник, винаги започва с най-малките детайли и развива дадения проблем и неговото решение, по такъв начин, че отсрещната страна да разбере отлично проблема и решението.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Професионалист, умен и търпелив.

Взима ли участие в инициативи на компанията? Какви? Има ли свои инициативи?

Да, взима участие в инициативи на компанията.Към момента работи по допълнителен проект, свързан с разработване на приложение за улесняване на работния процес. проявява свои инициативи по отношение на оптимизирането на различни процеси, които ще допринесат за работата на всички колеги.

Какви са хобитата му?

Хобитата му са свързани с играене на настолни игри, харесва коли, обича да прекарва време със семейството си.

Каква музика слуша? Как се забавлява?

Обича да слуша предимно рок музика. Забавлява се в компанията на приятелите си.

Интересува ли се от гейминг?

Да, интересува се от гейминг.

Кое предпочита – Android или iOS? Защо?

Предпочита Android, допада му повече цялостната операционна система.

Какъв е стилът му?

Стилът му на обличане е спортно-елегантен. Характерът му е дружалюбен и отзивчив.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от него?

Борави с езиците: C++, C, Java, PL/X, C#, JavaScript, SQL. Предпочита основно C++.

Бихте ли разказали интересна случка, свързана с него?

Интересна случка може би, когато станахме колеги и имах проблем с лаптопа, той буквално само му хвърли един поглед и го поправи, до ден днешен не знам как се случи това.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager