24 април, 2024

Днес в офиса на VMware България се проведе кръгла маса за медиите, посветена на съвременните приложения, облачната инфраструктура и технологиите за модерно образование.

Събитието е част от инициативите, посветени на 15-годишнината на компанията у нас. Участниците в дискусията обсъдиха проекта за дигитализация на българското образование, възложен и изпълнен благодарение на успешни практики и дългосрочно локално партньорство.

Сред специалните гости, които взеха участие в панелната дискусия бяха:

  • Диана Стефанова, вицепрезидент Регионални стратегии за развитие във VMware;
  • Веселин Арнаудов, ръководител на Advanced Development Center във VMware;
  • Борис Герасимов, ръководител на Дирекция „Информационни и комуникационни технологии” в Министерство на образованието и науката;
  • Иван Житиянов, главен изпълнителен директор на Телелинк Бизнес Сървисис (TBS);
  • Огнян Юскеселиев, директор Модерно работно място и Разработване на софтуер в TBS.

“Гордея с пътя, който извървяхме в последните 15 години, с постиженията на екипа ни, с иновациите, които създадохме. Успехите ни са споделени благодарение на дългогодишните ни отношения с локални технологични партньори и доверието на клиентите ни от частния и публичния сектор.”,

каза Диана Стефанова, вицепрезидент „Регионални стратегии за развитие“ във VMware, която отвори дискусията.

През 2020 година пандемията ускори неимоверно дигиталната трансформация на организациите и увеличи необходимостта от създаване и управление на съвременни приложения и инфраструктура. Едно от основните предизвикателства беше и възможността за учене отвсякъде, информационната сигурност и комфортното потребителско преживяване. Амбицията на проекта е да се създаде висококачествена дигитална основа, а именно единната платформа edu.mon.bg, която да предостави възможност за допълнителни иновации и развитие на образователните технологии в България.

“Създадохме образователна платформа, която обединява всички външни системи на МОН заедно с образователните компоненти, като например електронен бележник, дневник, учебни материали, платформа за създаване на учебно съдържание, място за тестове, упражнения, домашни работи и виртуални класни стаи.”,

споделя Борис Герасимов, ръководител на Дирекция „Информационни и комуникационни технологии” в Министерство на образованието и науката.

Възложено по поръчка на образователното министерство и изпълнено от TBS, решението стъпва върху най-съвременната дигитална основа от Microsoft, Google и VMware. Използваните решения от VMware (vSphere, vRealize, NSX и Tanzu) са разработени съвместно с таланти от България.

Дигиталната трансформация е ключова за организациите, стремящи се към иновации. В бъдеще, при прилагане на модерни дигитални решения, основните предизвикателства пред клиентите ще бъдат стойността, киберсигурността и потреблението на енергия.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR