27 април, 2024

StartUP Conference 2022: Venture City предстои да се проведе на 30-ти ноември в театъра на Американския университет от 19:30ч. Конференцията е годишно събитие, което се провежда всяка есен от студентската организация StartUP@Blagoevgrad и събира на едно място предприемачи, студенти и ентусиасти, които споделят общото желание за развитие в предприемаческата сфера. Изданието през тази година ще запознае аудиторията с едни от най-влиятелните и опитни предприемачи на Балканите. Лекторите на събитието са:

Христо Попов –  сериен предприемач с 12 стартирани бизнеса зад гърба си. Неговото последно начинание е компанията занимаваща се с бизнес консултиране, FastTrack. Други бизнеси, които предприемачът е стартирал са 100% Think Fresh, Familia Retail Stores, Mix Express Distribution, Brand Lab, eazyNET, Regent Street Enterprise, The Starts, Wishio, и Etha. Христо също има и богат опит в корпоративния свят като мениджър в компаниите Shell, McKinsey, BI Group, Intersnack Bulgaria, и SABMiller. Христо прекарва известен период от корпоративната си кариера в държавите Тайван и Китай. Той също така е и член на Young Presidents Organization. Част от неговото образование включа университетите Cambridge, Harvard, и Chicago University. Христо ще говори за важността на изпълнението при стартиране на бизнес и трите основни причини стартиращите бизнеси да се провалят.

Светозар Георгиев –  съосновател на Telerik, Telerik Academy, и CampusX. Част е от бордовете на организациите Заедно в час и The Bulgarian Startup Association (BESCO). Светозар е бивш възпитаник на Американския университет в България. Той ще сподели колко е важно изграждането на правилната култура в един стартиращ бизнес за неговия успех.

Христо Бояджиев –  основател на неправителствените организации Tuk-Tam и Parent Academy, като преди да се отдаде на социално предприемачество, развива доста успешна кариера в корпоративния свят, чрез управленски позиции в компаниите Despark, Deloitte, и Bulgarian Energy Holding. Христо завършва своето висше образование по Международен мениджмънт в Барселона, Испания, в елитния университет ESADE. Той ще разкаже за социалните предприятия в България и три основни урока, които хората, решили да се занимават с това, трябва да знаят.

Борис Колев –  социален и сериен предприемач, откроявайки се като основател на компаниите nPloy, NutriGen, Airate, JT International, XTREEMO и първата българска специализирана мрежа за корпоративна социална отговорност (КСО). През 2020 става част от Бизнес залата на славата, където също са хора като Стив Джобс, Хенри Форд и други. За въпросната година Борис е единствения класирал се европеец. Прекарва част от живота си в САЩ, развивайки един от своите стартъпи в Силициевата долина, в Сан Франциско, САЩ. Той ще говори за социалното предприемачество и как дадена кауза може да даде сила на всеки предприемач да премине и през най-големите трудности.

Събитието ще завърши с панелна дискусия между четиримата предприемачи на тема “Бъдещето на предприемачеството в България: перспективи за развитие”.

Предвидени са интересни игри, giveaway и други изненади за публиката.

Своето място за конференцията може да запазите, като последвате линка тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager