29 ноември, 2022

Приключи първият кръг на международния конкурс по състезателно програмиране CodeIТ, което организира Мусала Софт.

Участие взеха младежи от различни националности. Първият кръг бе от типа “Mаратон” и в него участниците имаха няколко седмици, в които да отговорят на предизвикателствата на състезанието.

На първите три места в общото класиране са Емил Инджев от град Русе, Антон Анастасов от град Хасково и Душко Обрадович от Сомбор, Сърбия.

Силно присъствие заявиха и участниците от Школа “АиБ” Шумен, които са първенци в младежкото класиране, а именно Серкан Рашид, Симона Христова и Иво Иванов.

Наградите от жребия след I кръг, осигурени от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio, спечелиха Мартин Недев, град Хасково – клавиатура за компютър, Весела Николова, град Шумен – мишка за компютър и Владимир Караилиев, град Хасково, който спечели суитшърт CodeIT. Всички състезатели с ненулев резултат получиха тениска с новата визия за сезона. Тази година конкурсът посреща и своите нови партньори в лицето на B2B Media, DevStyleR и “Аз мога тук и сега”.

Първият кръг се проведе под патронажа на партньорите на конкурса: проф. дфн Анастас Герджиков, Ректор на СУ „Св. Климент Охридски“, доц. Първан Първанов, Декан на Факултета по математика и информатика, СУ „Св. Климент Охридски“ и д-р Антоан Тонев, директор на СМГ  „Паисий Хилендарски“. Почетен председател на журито беше Красимир Манев, първи президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта и във Facebook/ CodeIT.BG

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR