29 ноември, 2022

Второто издание на IRIS OPEN TALKS събра в Sofia Tech Park финтех ентусиасти, банкери, счетоводители и предприемачи на дискусия за възможностите, които дава управлението на данните от отвореното банкиране.

Под мотото The Lords of the Data, участници от финансовия сектор, счетоводители, застрахователи и представители на иновативни компании обсъдиха темата за ролята на данните в съвременните бизнес процеси.

 Снимка от събитието

Дискусията бе фокусирана върху начините финансовите данни да бъдат използвани за подобряване на познанието за клиентите, техните потребности и поведение. Участниците обсъдиха и необятните възможности на технологиите базирани на изкуствения интелект ( AI ) и машинното обучение ( ML ), като способи, които все повече навлизат в нашето ежедневие.

Домакините от IRIS Solutions в лицето на Селда Али и Мердихан Исмаилов показаха как компанията използва най-новите технологични възможности, за да разработи решения, които да помогнат на бизнеса успешно да управлява и използва банковите транзакционни данни.

Говорители на събитието, обсъждащи иновациите в дигиталното банкерство

Отвореното банкиране като част от дигиталната стратегия на Европа и първа стъпка към развитието на Отворените финанси, са реалност която вече намира широко приложение в банковото дело, кредитирането, счетоводството, застраховането, електронната търговия и др. Все повече компании интегрират услуги и решения, които им позволяват да дадат по-добро обслужване на своите клиенти, да оптимизират процеси и да намалят транзакционните си разходи в дигитална среда.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR