25 април, 2024

Компанията на Hitachi Group GlobalLogic обяви, че е подписала окончателно споразумение за придобиване на Fortech, водеща компания за софтуерни инженерни услуги, базирана в Румъния.
Със седалище в Клуж-Напока, Fortech е приложила своите задълбочени технически възможности към стотици клиенти и повече от 1000 цифрови проекта през почти две десетилетия на работа – опит, който в крайна сметка позиционира компанията като една от най-големите водещи независими фирми за цифрово инженерство в Румъния.

“Fortech е водеща фирма с доказан опит и специализация в областта на технологиите, които са необходими за цифровата еволюция. Това придобиване ще засили още повече присъствието на GlobalLogic в Европа и ще ускори достъпа ни до богатия технически талант в Румъния; то ще въоръжи Fortech с ресурсите и силната подкрепа на GlobalLogic и Hitachi. Радваме се да приветстваме Fortech и техните талантливи хора в семейството на GlobalLogic.”

, заяви Нитеш Банга, президент и главен изпълнителен директор на GlobalLogic.

Инвестицията на GlobalLogic във Fortech е част от многогодишна стратегия, целяща да установи по-широк европейски пазар, като в същото време й позволи да обслужва по-добре клиентите си по света от гледна точка на доставките. Това придобиване ще даде допълнителна възможност на GlobalLogic да увеличи силните страни на Hitachi в областта на информационните технологии (ИТ), оперативните технологии (ОТ) и продуктите, и да ускори растежа си, като подпомогне разширяването на бизнеса с Lumada.

Условията на сделката не бяха оповестени. По силата на споразумението Fortech ще продължи да функционира със съществуващото си ръководство и персонал като дъщерно дружество, изцяло притежавано от GlobalLogic. Сделката подлежи на обичайното регулаторно одобрение и се очаква да приключи до края на календарното четвърто тримесечие на 2022 г.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR