20 април, 2024

Twitter е изправен пред множество проверки и тестове, включително World Cup тест, заради промените на Мъск в голямата социална платформа.

Последната промяна беше направена в Четвъртък, когато Twitter съобщи на служителите си, чe офис сградите на компанията ще бъдат временно затворени. Мерските влязоха в сила веднага след предупреждението на служителите. Очаква се офисът на медията да бъде затворен до днес, а от утре да бъде продължена нормалната работа.

Съобщението идва след като голям брой служители напускат, в следствие на новият собственик Елон Мъск, който ги е призовал да работят over time или да напуснат.

Смята се, че стотици служители на Twitter са решили да прекратят работата си за компанията, след като в четвъртък Елон Мъск постави краен срок на служителите за приемане на новите работни условия.

След като Мъск уволни половината от служителите, включително хора от управителния съвет и безмилостно промени работната етика на компанията, много от служителите изказаха недоволството си.

Сини сърца и емотикони за поздрав заляха Twitter и вътрешните чатове в четвъртък за втори път в рамките на две седмици, когато уволнениете служителите на Twitter се сбогуваха с платформата.

Сред напусналите е Тес Ринеарсън, на която беше възложено да изгради екип за криптовалути в Twitter. Рийнърсън публикува в Туитър емотиконите „Синьо сърце“ и „Поздрав“.

В очевидна провокация към призива на Мъск служителите да бъдат „хардкор“, биотата в профилите на няколко напускащи инженери в Twitter се промениха с думите „softcore engineers“ и „ex-hardcore engineers“.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR