20 април, 2024

Snyk обяви много иновации, които разширяват обхвата на платформата за Developer Security на компанията по време на събитието SnykLaunch Fall 2022, което се проведе наскоро.

Част от промените и разширенията включват общата наличност на Snyk Cloud, която предлага инструменти за подпомагане на отстраняването на софтуерни уязвимости, като скенер за уязвимости и patch management система, която беше пусната през юли 2022 г. с ограничена наличност.

Нововъведенията също предоставят и възможности, които могат да осигурят сигурността на веригата за доставка на софтуер (SSC), като например възможност за simplify на нововъзникващите изисквания около SBOM и подобрени функции за отчитане, които позволяват по-голяма видимост и управление на програмите за Developer Security.

Новите функции на SBOM включват API и CLI, които генерират SBOM, сканират стандартни SBOM, за да идентифицират уязвимости в сигурността безплатно, а също така сканират SBOM с приложението с отворен код Bomber и след това тестват с помощта на базата данни за уязвимости на Snyk.

„Snyk е създадена с убеждението, че разработчиците, които изграждат нашето общо бъдеще, трябва също да имат възможност и да са оборудвани, за да го защитят“,
коментира по темата Ади Шарабани, главен технологичен директор в Snyk.

„Горди сме да споделим днешните си последни значими разработки, за да помогнем на нашите глобални клиенти да продължат безопасно темпото на иновациите си“,
допълва още той.

Snyk също така представи две нови предложения като част от колекцията от активи Snyk Learn: Snyk Accelerate като 90-дневна инсталация и преглед на най-добрите практики и Snyk Premium, пакет от услуги с високо качество.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR