28 април, 2024

С платформата Uno Platform 4.6, Uno добави поддръжка за .NET 7, която беше пусната на пазара на 8 ноември.

Тя се състои от две части: едната е за WebAssembly и Skia (Gtk+WPF), софтуерната библиотека за графична обработка, а другата е за мобилни цели като iOS, Android, Catalyst и macOS.

Добавянето на бинарните (още познати като двоични) файлове на .NET 7 позволява използването на новите приложни програмни интерфейси JSImport/JSExport, за да се подобри производителността на приложенията WebAssembly отвъд използвания преди това стандарт netstandard2.0. За .NET Mobile, .NET 7 позволява на Uno.UI да използва API за iOS 16, както и други.

Платформата Uno Platform 4.6 също така въвежда силно желаната възможност пакетите NuGet и проектите на библиотеки в решението да включват активи на съдържанието, внедрени като част от приложението. Новата функция отваря пътя към включването на шрифтове като самостоятелни пакети и може да се активира автоматично при създаването на нова Cross-Platform библиотека.

Поддръжката на SVG ще улесни показването на изображения с висока разделителна способност на широк спектър от разделителни способности и плътност на дисплея.

Други подобрения в платформата Uno Platform 4.6 включват поддръжка на Android 13, новия WebAssembly Bootstrap 7.0 и ASP.NET Core Hosting Project. Според публикация в блога на Uno, разработчиците, които използват Uno Platform 4.6, могат да очакват и увеличение на производителността с 20 до 50%.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR