19 април, 2024

Bumble предостави AI модел за подбор на изображения, предназначен за автоматично замъгляване на голи снимки, които се изпращат в приложенията за запознанства.

Инструментът, наречен Private Detector, беше пуснат в Bumble още през 2019 г. Ако разпознае повече голота и чувствителни елементи на части от тялото, изображението автоматично се замъглява, за да предпази потребителя от потенциално нежелани NSFW снимки. Хората, до които са изпратени въпросните изображения първо биват предупредени относно съдържанието на материала и те самите могат да решат дали искат да отворят и видят нефилтрираната версия на снимката, или не.

„Като участници в света на приложенията за запознанства и социалните медии, ние осъзнаваме, че е необходимо да обърнем внимание на този проблем извън продуктовата екосистема на Bumble и да се включим в сериозен разговор за това как да се справим с проблема с нежеланите неприлични снимки – известен още като cyberflashing – за да направим интернет по-безопасно и добро място за всички“,
се казва в публикация в блога.

Според Bumble само 0,1 процента от потребителите изпращат неприлични изображения. Независимо от това, компанията е успяла да събере голям набор от данни, включващ голи снимки и такива, които не съдържат голота или чувствителни част на тялото.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR