27 април, 2024

Инфлацията в момента повишава цените на медицинските услуги, самолетните билети и жилищата. Но много преди инфлацията да се превърне в тема за всички, Netflix и други платформи за стрийминг на видео постепенно повишаваха цените си. Те обвиняват за това постоянно нарастващите производствени и лицензионни разходи.

Основният план на Netflix – видео с висока разделителна способност и два едновременни потока – през 2014 г. абонамента струваше 8,99 USD на месец, а сега е 15,49 USD на месец. Конкурентите на компанията, включително Disney+, Hulu, HBO Max и Apple TV+, също повишават цените. Дори Amazon повиши месечните си такси за Prime.

Още по-лошо е, че много от нас използват множество услуги. Повечето от потребителите следят много филми и сериали в различните платформи. Според Nielsen сред американските домакинства, които плащат за стрийминг приложения и платформи, почти 60% имат три или повече абонамента, а над половината плащат поне 20 долара на месец. В отговор на потока от възможности услугите проучват пакети с отстъпки с конкурентите си, които звучат малко като кабелните пакети, които мислехме, че сме оставили зад гърба си.

Музикалните услуги също поскъпват, макар и не толкова драстично. Съвсем наскоро Apple увеличи абонамента си за Music с един долар на месец. Глобалната платформа Spotify също влиза в числото на приложенията повлияни от инфлацията.

Ако не обръщате внимание, тези увеличения могат да погълнат месечния ви бюджет. Но можете да спестите с помощта на стратегическо проследяване на абонаментите, смяна на плановете, прескачане на услуги и (законно!) споделяне на акаунти.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR