19 април, 2024

Наскоро Microsoft представи нов потребителски интерфейс (UI) за разработчици, наречен Vision Studio, за изпробване на своя API за компютърна визия.

API-а е част от предлаганите от Microsoft когнитивни услуги в Azure. Той предоставя достъп до усъвършенствани алгоритми за обработка на медии и връщане на информация. Алгоритмите на Azure могат да анализират визуално съдържание по различен начин въз основа на входящи данни и избор на потребителя чрез качване на медиен актив или посочване на URL на медиен актив. Най-новата версия 4.0 на API беше пусната наскоро в предварителен преглед и нейните възможности са вградени в Vision Studio.

Vision Studio има за цел да позволи на разработчиците да изследват, демонстрират и оценяват функции от Computer Vision, независимо от техния опит в програмирането. Освен това те могат да получат достъп до документацията, SDK и REST API и да прегледат поддържаните езици чрез потребителския интерфейс.

„Разработчиците могат да изпробват услугите за оптично разпознаване на символи (OCR), пространствен анализ, анализ на лица и изображения на Computer Vision. По желание те могат да влязат с акаунта си в Azure или да създадат такъв. Впоследствие да изберат услугата и по желание да създадат ресурс. Последното позволява на разработчиците да качват свои собствени ресурси.“

обяснява Кейт Браун, програмен мениджър в Microsoft, в публикация в блога на Cognitive Services:

Всяка функция има един или повече опити за изпробване в Vision Studio. За да използвате вашите изображения в програмата, ще ви е необходим абонамент за Azure и ресурс за Cognitive Services за удостоверяване. В противен случай можете да изпробвате Vision Studio, без да влизате в системата, като използвате примерни изображения. Тези опити ви помагат бързо да тествате функциите, като използвате подход без код, който предоставя JSON и текстови отговори.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR