19 април, 2024

До 10 ноември продължава кандидатстването в конкурса за иновативни решения на Samsung България Solve for Tomorrow. В него могат да се включат ученици в 10-и до 12-и клас и учители в цялата страна, които имат възможност да променят живота на хората и общностите около тях. 

Всички, които желаят да станат част от изживяването Solve for Tomorrow България трябва да сформират отбор от максимум 4 души, като задължително един от тях е учител, и да предложат иновативни решения за справяне с проблеми в своята общност. За целта участниците следва да представят идеи, които прилагат умения свързани с наука, технологии, инженерство и математика (STEM) и дизайн мислене, в една от следните категории: „Околна среда и климат“, „Социално равенство“ и „Безопасност и здраве“

Пилотното издание на Solve for Tomorrow България преминава в 4 етапа и след края на кандидатстването следват избор на 9 отбора полуфиналисти, менторска програма и създаване на прототип от полуфиналистите, а в края на програмата – финално събитие за избор на победител. На него ще бъдат представени прототипите и ще бъдат обявени победителите, които ще получат като награда продукти на Samsung.

В рамките на конкурса Solve for Tomorrow има и специална категория, насочена към учителите за създаване на упражнения с добавена реалност (AR) с инструмента Smart CreatAR. Повече подробности вижте в официалния им сайт. 

Solve for Tomorrow е международна програма, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung, която започва през 2010 г. и към момента е достигнала до 2 милиона ученици в 58 държави. 

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR