24 април, 2024

Иновативен хакатон „InnoAirChallenge: Справедлив зелен преход и градска мобилност“ организират от Столична община, Асоциация за Развитие на София (АРС) и DXC Technology. Той ще стартира на 7 ноември и ще приключи на 11 ноември.

Събитието има за цел да предизвика участниците да потърсят смели технологични решения, които да очертаят визия за бъдещото поколение транспортни услуги и свързаност в София.

Хакатонът е за всички, които се интересуват от устойчивост, технологии и иновации и имат идеи, които могат да подобрят градската среда.

Организаторите на събитието ще наставляват участниците през цялото време – от регистрацията до предаването на финалния проект и презентацията на финалистите пред жури. Трите най-високо оценени идеи ще получат награди с общ паричен фонд от 15,000 лв. (първо място – 8 000 лв., второ място – 5 000 лв. и трето място – 2 000 лв.), осигурени от DXC Technology, с които да доразвият и внедрят проектите си.

Финалът ще се проведе на живо на 11 ноември, от 11 часа, и ще включва събития, отворени за всички – за ученици, студенти, стартъпи, професионалисти и граждани. Ще бъде присъдена и награда на публиката, осигурена от АРС.

Хакатонът не е единично събитие, а част от поредица в рамките на проекта INNOAIR, финансиран от европейската инициатива Иновативни градски дейности (Urban Innovative Actions).

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR