30 април, 2024

Международният конкурс по програмиране на Мусала Софт – CodeIT стартира на 22.10.2022г. (тази събота). Състезанието се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и обединява на едно място ИТ таланти от цял свят.

CodeIT е едно от най-старите състезания по програмиране в света и най-елитният частен конкурс по информатика, който е организиран от Мусала Софт от самото създаване на компанията през 2000 г.

Първият кръг на състезанието, който е от типа на Маратон на CodeIT се очаква да продължи три седмици, като ще започне от тази събота (22.10.2022 г.) от 10:00ч. и ще приключи на 13.11.2022 г. в 20:00ч.

Патрони на кръга са проф. дфн Анастас Герджиков, Ректор на СУ „Св. Климент Охридски“, доц. Първан Първанов, Декан на Факултета по математика и информатика, СУ „Св. Климент Охридски“ и д-р Антоан Тонев, директор на СМГ  „Паисий Хилендарски“. Почетен председател на журито е Красимир Манев, първи президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

CodeIT няма възрастови ограничения, но основната група участници са ученици и студенти с интереси в алгоритмите и състезателното програмиране.

Конкурсът протича ежегодно в 6 задочни и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ Асоциации и водещите образователни институции в България.

Тагове: , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR