19 април, 2024

Придобиването се основава на първоначалното стратегическо партньорство между Sciant и ReSolutions, започнало през юли 2021 г. Сделката е част от дългосрочния план за развитие на българското дружество и цели да ускори растежа на компанията.

“За една година наехме 30 софтуерни инженери, които заедно с колегите в България работят по проекти от трите индустрии, в които Sciant е фокусирана – транспорт и логистика, хотелиерство и финтех. Създаването на нов офис и успешен екип бяха сред нашите приоритети през изминалата година. Изключително сме развълнувани, че вече официално сме част от компания, експерт в предоставянето на качествени ИТ решения и невероятна фирмена култура.”

сподели Марио Кенга, управител на ReSolution, Албания.

Sciant е създадена през 2016 г и се занимава с разработване на ИТ решения за бизнеса. Компанията работи както с големи предприятия, така и с бързо развиващи се стартиращи компании по целия свят.

“Предоставянето на най-модерни технологични решения винаги е било наш приоритет. Придобиването на ReSolutions и водещите ни позиции в индустриите, в които работим, ще ни позволят да ускорим растежа на компанията.”,

добави Евлоги Георгиев, изпълнителен директор на Sciant.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR