20 април, 2024

Томислав “flyy” Михайлов и отборът му Rogue донесоха историческа победа за нашия регион, печелейки летния сплит на европейския турнир по League of Legends, този уикенд в Малмьо, Швеция. Супер новината сподели Мартин Кадинов от TDB Play. Победата им с 3-0 над миналогодишните шампиони G2 Esports ги направи официалните представители на континента ни, които се класираха за Световното първенство по League of Legends тази есен.

Rogue донесоха историческа победа за нашия регион, печелейки летния сплит на европейския турнир по League of Legends

Rogue донесоха историческа победа за нашия регион, печелейки летния сплит на европейския турнир по League of Legends

Този сезон на Европейското първенство беше един от най-вълнуващите и интересните за феновете, благодарение на Rogue и G2 Esports, които стартираха този сезон като двамата основни фаворити за първото място. Този уикенд, след победа над Fanatic в събота с 3-1, Rogue вдигнаха залозите и смачкаха опозицията пред очите на милиони зрители. В неделя момчетата от Rogue – Адриан “Trymbi” Трибиу от Полша, Андрей „Odoamne“ Паску от Румъния и Маркос “Compy” Стамкуполос от Гърция, водени от мениджъра си Томислав “flyy” Михайлов и треньорът Саймън „fredy122“ Пейн,се доказаха пред световната публика и си спечелиха историческо място като първите от своите държави, които са покорили Европейския Шампионат по League of Legends.

Въпреки историческата победа обаче, Томислав и отбора нямат нито миг за губене, защото им предстои да представят Европа в Световния шампионат по League of Legends в Америка през октомври, където ще се изправят срещу най-добрите отбори в целия свят.

Кой е Томислав “flyy” Михайлов?

Томислав “flyy” Михайлов

Томислав “flyy” Михайлов с трофея от тазгодишното издание на Европейския Шампионат

За Томислав “flyy” Михайлов пътят към върха в един от най-престижните шампионати за електронни спортове започва от компютърните клубове и Counter-Strike 1.6. Родом от Русе, Томислав се увлича по видео игри още през 2003 и не след дълго оставя CS в миналото си, след като започва да играе League of Legends. От 2012 той е мениджър на няколко отбора по League of Legends, някои от които включват Dignitas.EU и ROCCAT, както и тазгодишните Европейски шампиони – Rogue.

Но българското участие на Европейския шампионат не приключва с Томислав Михайлов. На трето място в престижния турнир се класираха Fnatic, където играе друг българин – Здравец “hylissang” Гълъбов.

Награден фонд на Европейския шампионат по League of Legends: 

  • Rogue -> $80.000
  • G2 Esports -> $50.000
  • Fnatic -> $20.000
  • MAD Lions -> $20.000
  • Misfits Gaming -> $12,500
  • Excel Esports -> $7,500
Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,