23 април, 2024

Организаторите на Microsoft University Norway (MSU) за шеста поредна година избраха студентите им да бъдат обучени от българския ИТ специалист – Маргарита Наумова, основател на консултантската компания Инспирит и учебния център SQL Master Academy. Microsoft University Norway е образователна програма, инициирана в отговор на огромното търсене на Майкрософт компетенции и недостига на квалифицирани кадри в непрекъснато разширяващия се пазар на информационните технологии.

Маргарита Наумова, основател на Инспирит и учебния център SQL Master Academy

Маргарита Наумова, основател на Инспирит и учебния център SQL Master Academy

Целта на MSU е в рамките на шест седмици интензивно обучение да се обучат и сертифицират специалисти, които непосредствено след завършването на университета да имат компетенцията, необходима за работа в компании партньори на Майкрософт Норвегия. Всъщност участниците са избрани и наети от компании, още преди старта на обучителния процес, по време на който те получават и заплата. Програмата дава не само възможност за работа в една истински динамична индустрия, но и уникален опит, който ще бъде търсен в дългосрочен план. Разделена е в няколко трака:

  • .NET Azure Developer
  • Azure Cloud Platform
  • Advanced Cloud Analytics/Azure Data Engineer
  • Dynamics 365 Customer Engagement
  • Cloud AI and Machine Learning
  • Cloud Security
  • Dynamics 365 for Finance and Operations
  • Microsoft 365 App Developer
  • Dynamics 365 Business Central

Маги Наумова подготвя участниците за сертификация в областта на Advanced Analytics, като тази година получилите след дълъг подбор шанс за интензивно обучение и нова работа са тридесет и един. Невероятните резултати на българската лекторка, допринесла за високия процент успеваемост на студентите през миналогодишните издания на инициативата, са причината организаторите да не се поколебаят и тази година да работят съвместно с Маги Наумова.

Освен в MSU, тя доставя и официалните обучения на Microsoft в областта на Data Engineering в Скандинавия от самото начало на тази обучителна пътека. Българските ИТ специалисти също ще могат да се възползват от опита й в областта и да се включат в курса: DP-203: Data Engineering on Microsoft Azure, който е един от предстоящите през новия учебен сезон в SQL Master Academy.

Маги може да се похвали с невероятните резултати и високия процент успеваемост на своите студенти

В Академията, тук в България, също предстоят и най-популярните й курсове за Microsoft Database и BI специалисти, които са организирани така, че да могат да подготвят хора от Junior до Mid и Senior нива.

През септември всички начинаещи, които искат да направят първи стъпки в света на SQL Server и T-SQL могат да се включат в най-посещавания курс на учебния център – „Querying SQL Server Fundamentals“ – въвеждащо обучение и добра отправна точка за придобиване на умения и опит с Transact-SQL. Разработен с фокус върху натрупване на практически опит, основната цел на курса е свободното използване на SELECT Statement за извличане на данни в SQL Server.

За напредналите в областта, които искат да придобият екпертно ниво на познания за T-SQL и Database програмирането в SQL Server среда, походящ е мастър класа на Маги Наумова – „Mastering SQL Server for Database Developers“. След преминаването му участниците ще могат да избират подходящи езикови конструкции и да избягват използването на неподходящи такива, за да решават специфични проблеми и функционални изисквания в базата си от данни, да проектират ефективни бази от данни, които да могат да скалират и запазят производителността си.

SQL Master Academy е предвидила и провеждането на много курсове в областта на PowerBI и администрацията на бази данни. За компанията предстои натоварен, но със сигурност ползотворен сезон.

Тагове: , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR