25 април, 2024

Датата на предстоящото издание на Code Week вече е обявена. Събитието започва на 8 октомври и ще продължи до 23 октомври. Целта на глобалната инициатива е да стимулира държавите по света да се ангажират с дейности, свързани с програмирането.

Тази година европейското издание на Code Week отбелязва своята 10-та годишнина и организаторите обещават да осигурят незабравимо преживяване. Целта на събитието е хора от всички възрасти да се научат да програмират, да реализират идеите си в цифров вид и активно да оформят бъдещето си в тази сфера. То включва много дейности като подкасти и различни групи и уроци за обучение. Участието е безплатно, а форматът е отворен за всеки.

Бяха обявени и резултатите от последното събитие на Code Week в ЕС: през 2021 г. събитието постави нов рекорд с повече от 78 000 дейности, организирани в целия свят. Очаква се тази година тя да надмине тази статистика. Тази година събитието е десето поред, така че ще бъде специално за компанията и за всички включени участници. То се ръководи от доброволци, така че всеки желаещ може да се включи както в организацията, така и в обучителната част.

Първото издание на инициативата по програмиране Code Week се провежда през 2013 г. и оттогава е традиция.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR