28 април, 2024

Вие сте с подкаста на DevStyleR – единствената медия за разработчици на софтуер, хардуер и иновации. Ще се радваме на вашите мнения и коментари, които да споделяте с нас в съответните платформи или като ни пишете на [email protected].

В първия епизод ще ви разкажем как може да стартирате кариера като Java разработчик в утвърдена световна компания. Наш гост е Николай Иванов, софтуерен инженер в Ocado Technology Sofia, който ще сподели подробности около Ocado Technology Bootcamp – обучение, което може да използвате като трамплин за успешна кариера като разработчик на софтуер, а защо не и до по-високи позиции…

Радвам се, че стартираме именно с Николай. Нека да ви го представим накратко:

Николай завършва ТУЕС през 2014 г., а бакалавърската си степен по компютърни науки получава от Университета в Глазгоу. След дипломирането си той избира да работи в Единбург за Skyscanner. По-късно се присъединява към Ocado Technology в България. 

Николай е запален да помага на по-младите членове на българската технологична общност да се учат и развиват – именно това е причината той да стане ментор в Ocado Technology Bootcamp през миналата година, а сега – през 2022 г. – да е сред организаторите на второто издание на обучителната програма.

Епизодът може да чуете на страницата ни в YouTube, Spotify, Deezer, Player FM, Podcast Index.

Очаквайте следващите епизоди, в които ще разнищим що е то Agile Coach има ли полза от тази позиция и защо все пак тя е на почит в големите компании. Очаквайте и разговора ни за ИТ професиите на бъдещето и за това как ИИ ще повлияе работата на софтуерните разработчици. Бъдете с нас, абонирайте се сега.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,