19 април, 2024

10 000 лв. стипендия за магистратура в чужбина в сферата на компютърните науки осигуряват от Тук-Там с подкрепата на Playtech. Сумата се отпуска от фонд „Иди, учи и се върни“ на глобалната общност на българите по света.

Стипендията се отпуска за трета поредна година, като ежегоден партньор на инициативата е технологичната компания Playtech.

Ивайло Минков – Head of Casino Site @ Playtech Bulgaria споделя с нас:

Плейтех винаги е подавал ръка на младите таланти, защото именно те носят потенциалът, който има нужда да бъде разгърнат и да донесе добавена стойност. Ежегодно имаме и стажантски програми, насочени предимно към млади кадри навлизащи в ИТ сферата и именно покрай работата ни с тях се зароди идеята и за стипендиантските програми на Тук-там. Днес е по-лесно от когато и да било, младите българи да надградят образованието си в чужбина. Специализациите в различни научни институти, възможностите за досег до най-нови технологии, научни постижения, съвременни концепции са само част от причините, поради които млад талант би се обучавал в чужбина. Относно реализацията в България, знаете ли, особено след две години в пандемия и дистанционна работа, понятието месторабота придобива друг смисъл. Българските таланти имат все по-често възможността да създават продукт в България без дори физически да са тук. А в ЕС имаме достъп до пазар, в пъти по-голям от българският. Възползваме ли се напълно? Мисля, че не. А какво по-хубаво от това, човек да придобие нужните умения, квалификация, да е конкурентен на световно ниво, да е придобил нужното know-how, мрежа от контакти и по естествен път да интегрира себе си на европейската сцена. Придобивайки по-широк кръгозор, би могъл да намери повече причини, поради които да пожелае да развива българската икономика, чрез работа в българска компания, стартиране на собствен бизнес или пък подпомагане на българска научна дейност. В заключение, бих насърчил и други компании да участват в подобни инициативи, защото най-ценното, което притежаваме като нация е човешкият капитал и младите таланти имат нужда от нашата подкрепа.

През 2020-та годна стипендията в сферата на Компютърните науки печели Боян Кугийски (Msc. Mathematics в LMU, Мюнхен), а през 2021-ва Калин Илиев, който учи в Техническия Университет в Берлин “Технологии и компютърни науки” и Росен Динчев, който изучава Иновации и Предприемачество в Университета в Малта.

През 2022 двама души ще се възползват от специализираната стипендия – 10,000 лв за най-добрия кандидат и 2,000 лв за следващия подгласник.

Стипендията е подходяща за всички, които обмислят магистратура в някоя от следните сфери:

  • Компютърни науки
  • Софтуерно инженерство
  • Информатика, информационни технологии, информационни системи
  • Информационна сигурност
  • Компютърна лингвистика

Не пропускай тази възможност и кандидатствай до 14:00 ч. на 29-ти април 2022 г., на страницата: https://bit.ly/3v8eWRq

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager