16 април, 2024

На официална церемония на 5 април 2022 г. в хотел „Балкан“ Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обяви победителите в своите Годишни награди за отговорен бизнес 2021. Над 100 инициативи с кауза се състезаваха в седемте категории на най-авторитетния национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие, който се провежда за 19-а година под мотото „Дай добър пример“.

БФБЛ отличи шампионите в корпоративната социална отговорност и популяризира приноса на частния сектор към изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще. 116 кандидатури, подадени от 80 компании, бяха оценени от независимо и обективно жури от уважавани експерти от НПО сектора, институциите, бизнеса, академичните среди и медиите.

Престижните отличия в отделните категории бяха връчени от министър-председателя Кирил Петков, Борислав Сандов, заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите, Дончо Барбалов, заместник-кмет на Столична община, Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа, проф. Николай Денков, министър на образованието и науката, Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика, и д-р Роб Диксън, посланик на Великобритания. Гости на събитието бяха висши мениджъри на компаниите членове на БФБЛ, компании, участвали в състезанието, членове на журито, дипломати и медии.

„За да има промяна и по-добър живот в България, бизнесът и държавата трябва да работят в една посока и да имат координирана стратегия“, каза премиерът Кирил Петков, който връчи призовете „Инвеститор в обществото“ – категорията с най-голям брой корпоративни инициативи.

„Изборът бизнесът да бъде социално отговорен води до устойчиви решения на редица предизвикателства, пред които сме изправени като общество. Ето защо е необходимо да бъдем солидарни, фокусирани и категорични в позициите си – те ще определят мястото ни в света утре“, каза председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян при откриването.

За първи път в 19-годишната история на конкурса две компании – HP Inc. и Лидл, бяха класирани от журито на първо място с равен брой точки в най-оспорваната категория „Инвеститор в обществото“. Кока-Кола ХБКБ взеха приза „Инвеститор в знанието“, ЧЕЗ Разпределение е първа в категорията „Инвеститор в околната среда“, Глоубъл Деливъри Центърът на ХПЕ в България взе призовете в две категории – новата „Многообразие на работното място“ и „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“, Интерланг също получи две отличия – за най-добра социална политика на малко и средно предприятие и специалната награда Engage за ангажираност на служителите с определена социална инициатива, а Централен кооперативен съюз взе златото в „Маркетинг, свързан с кауза“.

Не само победителите и финалистите, а всички кандидатури бяха представени накратко по време на церемонията. Водеща на събитието бе Радинела Бусерска – водеща на новините по телевизия Bulgaria ON AIR.

Церемонията се проведе с подкрепата на златните партньори БАТ България, Такеда и Филип Морис България, сребърните партньори Асарел Медет и Джапан Табако Интернешънъл България, бронзовите партньори адвокатско дружество „Гугушев и Партньори“, Артекс, Булмаркет Груп, Дънди Прешъс Металс, Линдстрьом и М3 Комюникейшънс Груп, и спомоществователя Lion’s Head Investment, който управлява Мегапарк.

Ето кои са компаниите спечелили наградите:

ИНВЕСТИТОР В ОБЩЕСТВОТО

1-во място – HP Inc. България// Year of Giving: подкрепа на български неправителствени организации чрез корпоративно дарителство и доброволческа дейност

1-во място – Лидл България// Ти и Lidl за по-добър живот

2-ро място – Дженерали Застраховане// The Human Safety Net

2-ро място – Идеал Стандарт Видима// За по-добро здравеопазване и грижа за хората

3-то място – МЕТРО България// Ваксина с кауза

ИНВЕСТИТОР В ЗНАНИЕТО

1-во място – Кока-Кола ХБКБ// #YouthEmpowered

2-ро място – TELUS International България// Заедно готови за успех

3-то място – L’Oreal България// „За жените в науката“ в партньорство с ЮНЕСКО

3-то място – Баристо// Постигам по-висок успех

ИНВЕСТИТОР В ОКОЛНАТА СРЕДА

1-во място – ЧЕЗ Разпределение България// Опазване на застрашени птици чрез обезопасяване на въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000

2-ро място – TELUS International България// За нашата природа

3-то място – dm България// Ще остана опаковка и в следващия си живот

ИНВЕСТИТОР В ЧОВЕШКИЯ КАПИТАЛ И УСЛОВИЯТА НА ТРУД

1-во място – Глоубъл Деливъри Център на ХПЕ в България// Успешни заедно

2-ро място – УниКредит Булбанк// Холистична програма за обучение и корпоративна култура за ESG в партньорство със Стопански факултет на СУ

3-то място – Лидл България// Лидл България: топ работодател

МНОГООБРАЗИЕ НА РАБОТНОТО МЯСТО

1-во място – Глоубъл Деливъри Център на ХПЕ в България// Програма „Многообразие и приобщаване“

2-ро място – IBM България// Кампания на приобщаване и многообразие

3-то място – БГАсист// Различни и уникални

НАЙ-ДОБРА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА НА МСП

1-во място – Интерланг// Ангажирани служители в социални каузи

2-ро място – Куестърс България// Благотворителна програма на Куестърс

3-то място – Идънред България// EdenredRUN 2021

МАРКЕТИНГ, СВЪРЗАН С КАУЗА

1-во място – Централен кооперативен съюз// КООП=СООР: Да изградим по-добър свят СЕГА

2-ро място – ФАНТАСТИКО ГРУП// Прегледай се. Погрижи се за себе си!

3-то място – Куайсер Фарма България// С две сърца за нашите деца

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ENGAGE

Интерланг

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager