19 април, 2024

Progress обяви началото на кандидатстването за новата стажантска програма на компанията за софтуерни инженери. Тя включва 6-месечен платен стаж и е отворена за студенти от специалностите „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“ или други сходни.

Стажът, който ще се проведе от юли до декември 2022 г. ще запознае участниците с целия процес на разработката на софтуер и с различните технически роли в него – софтуерен инженер, QA инженер и инженер по техническа поддръжка. Всеки стажант ще има възможност да работи по практически проекти и задачи, свързани с водещите на пазара продукти за програмисти Progress Telerik и Progress Kendo UI, и да се запознае отблизо с дейността на специалисти от други области като продуктов мениджмънт и маркетинг, UI/UX дизайн и други.

„С програмата искаме да помогнем на новото поколение да придобият практически умения и познания за създаването на софтуерни продукти и така да улесним избора им на сфера, в която да се развиват дългосрочно“, каза Алина Габер, директор, People Team, Progress. „Над 90% от стажантите ни на технически роли до момента са останали на работа при нас. Очакваме да се срещнем с нови амбициозни млади хора с интерес към създаването на продукти за милиони разработчици по света и желание за развитие в ИТ индустрията.“

Кандидатстването включва подаване на автобиография и мотивационно писмо, решаване на практическа задача и интервю. Стажът е съобразен със заетостта на студентите, като през летните месеци те ще бъдат на пълно работно време, а след началото на академичната година ще преминат към гъвкаво. Успешно представилите се ще имат възможност да останат на постоянна работа в Progress.

Желаещите да кандидатстват могат да го направят до 20 май 2022 г. през страницата тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager