26 април, 2024

Технологично училище “Електронни системи” към Технически  университет – София – възобновява традицията си и след двегодишно прекъсване  отново отправя покана към бъдещите кандидат гимназисти и техните родители да станат  част от деня на отворените врати – TUES Fest 2022. На 16-ти април 2022 г., събота,  Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София ще отвори вратите си за ученици, студенти, родители, ИТ професионалисти,  представители на компании, обществени организации и институции.

Това е петото издание на TUES Fest – ученически фестивал-изложение на най интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и  вградените микрокомпютърни системи. Тази година посетителите събитието ще могат  да чуят повече за уникалния образователен модел, за развитието на ИТ бизнеса и  специална дискусия, в която ученици споделят за опита си в училището.

Събитието ще бъде на живо в София Тех Парк, сграда “Джон Атанасов”.

Откриващата и закриващата церемонни ще се излъчват в YouTube канала на  училището – ТУЕС към ТУ-София. Посетителите ни ще могат да се потопят в учебната  среда на ТУЕС. Програмата е разнообразна – изложение на проекти и лекции, като целта  е да се видят не само невероятните разработки на учениците, но и ролята на средата,  която ги подкрепя.

В 11:00ч. след официалната откриваща церемония директорът на ТУЕС – доц. д р инж. Стела Стефанова, ще Ви запознае с историята и образователния модел на  училището. Тогава може да разберете и каква е магията зад най-добрите IT кадри в  България. От 13:30ч., ще се срещнете с Кирил Митов, възспитаник на ТУЕС,  дългогодишен преподавател в училището и предприемач в ИТ бизнеса. Той ще Ви  разкаже как знанията по математика, електротехника и др. се преплитат, за да се стане  възможно създаването на съвременните технологии, какви са основните  предизвикателства и развитие в ИТ света през 2022.

В специална лекция ще представим гледната точка на сегашните възпитаници  на ТУЕС – какви са предизвикателствата пред 8-ми клас, кои специални предмети се  изучават в 10-ти клас и дипломните работи в 12-ти клас. Панелите продължават до  16:00ч, като през цялото време ще можете да обикаляте из щандове, на които са изложени ученически проекти! В 16:30ч. ще започне церемонията по награждаването и  закриващата церемония.

Представените проекти на ТУЕС Фест са разработвани от учениците на ТУЕС. Всички посетители ще могат да гласуват в уебсайта на събитието за любимата си  разработка. По време на церемонията по награждаването ще бъдат отличени най добрите проекти от Феста, а именно фаворитът, впечатлил най-много публиката; най добрите разработки от трите категории – компютърни мрежи, софтуер, вградени  микрокомпютърни системи и роботика; продуктът, който най-силно е впечатлил нашите медийни партньори, както и любимите разработки на нашите спонсори.

 

Посетителите на фестивала ще могат да се насладят на над 90 разнообразни и  иновативни технологични проекти на ученици от 8-ми до 12-ти клас в ТУЕС. Сред тях  са:

  • Система, която следи за природните условия извън космическа станция;
  • Система чрез лицево разпознаване, да се запазва информация за клиента какво  си купува, и ако е редовен да има намаления и други;
  • Система за правене на палачинки на газов котлон;
  • Алармена система, която съчетава функциите на „Умен дом“ и „Умна ключалка“;
  • Приложение, което ти напомня за всички задължения, които му зададеш;
  • Различни роботи , видео игри и още много други.

ТУЕС Фест се организира от екип доброволци от 11-ти клас с подкрепата на  ръководството на училището и Асоциацията на завършилите ТУЕС.

Събитието се реализира с подкрепата на водещи технологични компании: А1 Bulgaria, Appolica, CNSys, Droxic, Imperia  Online, Merkle, Neterra, Progress, Schwartz IT Hub, TelebidPro, VMware, Acronis, CPD Ltd., DevriX, GTT, Haemimont AD,  LimeChain, MM-Solutions, Ocado Technology, Telelink Business Services, Konica Minolta, M2M Services, Strypes, Trading  212, Ubisoft, в партньорство със Sofia Tech Park, Bulged, Ora, Smartcom – Bulgaria  AD, Multivisia, Frudada и DevStyleR.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager