25 април, 2024

Първото  издание на Bosch ECS Career Camp, програма за обучение на млади софтуерни специалисти, стартирала през ноември 2021 г., завърши с церемония по връчване на сертификати на преминалите успешно академията на Бош Инженеринг Център София.

Участниците в 4-месечната специализирана академия придобиха задълбочени знания и умения за работа с най-съвременните софтуерни технологии за автомобилната индустрия. След завършването на програмата, курсистите бяха поканени да се присъединят към екипа на Центъра на позиции, отговарящи на техния профил. Така, участието им в Bosch ECS Career Camp може да се превърне в добър кариерен старт в сферата на информационните технологии и мобилността.

Инженерната академия включваше поредица от лекции и практически задания от доказани професионалисти в екипа на Бош Инженеринг Център София. Сред приоритетните цели на Bosch ECS Career Camp са възможностите за придобиване на опит с най-модерните технологии в сектора – софтуерни алгоритми, стандарти, процеси и програми, което от своя страна е от изключително значение при създаването на устойчиви решения в бъдеще. Академията беше структурирана в три направления: програмиране с Embedded C, Embedded Modern C++ и усъвършенствани методи за автоматизирано тестване и валидиране за бъдещите тест инженери.

„Изключително се гордеем с постигнатите резултати на участниците в Bosch ECS Career Camp. Имаше голям ентусиазъм от тяхна страна, което допълнително мотивира екипа ни да даде всичко от себе си в хода на обучението. Развитието на IT-сектора в България е от голямо значение за Бош Инженеринг Център София. С академията даваме възможност на талантливи млади хора, с интерес и потенциал за развитие, да получат практически опит в тази изключително динамична и иновативна сфера. За нас ще е истинско удоволствие да продължим работата си с тях и да ги приветстваме в екипа“, коментира Момчил Станчев, ръководител отдел в Бош Инженеринг Център София.

 

„Bosch ECS Career Camp е един от любимите ни проекти. Подкрепата на образованието е наш основен приоритет. Чрез създаването на нови умения в сферата на автомобилния софтуер искаме да вдъхновим повече хора да погледнат на инженерството като на потенциален свой път за реализация“, допълни Елена Демирева, HR мениджър в „Роберт Бош“.

За трите години от създаването си през пролетта на 2019 г. Бош Инженеринг Център София се разрасна многократно и продължава активно да наема нови специалисти.

След старта на първата академия на Центъра за обучение на софтуерни инженери – Bosch ECS Career Camp, стремежът към подкрепа на млади таланти и инвестицията в образованието доведе до разширяване на сътрудничеството с Технически университет – София и откриване на нова мултидисциплинарна бакалавърска програма “Интелигентни системи и изкуствен интелект”. Експерти от Бош Инженеринг Център София ще имат водеща роля в специален практически модул „Интелигентни технологии за автомобилната индустрия“. В подкрепа на студентите и университета ще бъде създадена и съвременна лаборатория, оборудвана от Бош.

Дуалното обучение, стажантските програми, работата с университетите са част от добрите дългосрочни практики на Бош Инженеринг Център София. Компанията осигурява на талантливи ученици и студенти възможност за развитие и бъдеще в сферата на най-съвременните софтуерни технологии, които ще оформят бъдещето на мобилността.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager