24 април, 2024

Броени часове ни делят от церемонията, която ще се проведе днес от 18,30 ч. в х-л „Балкан“, по време на която Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) ще обяви победителите в своите Годишни награди за отговорен бизнес 2021. 116 инициативи с кауза се състезават в 19-ото издание на най-авторитетния национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие, който се провежда под мотото „Дай добър пример“.

Престижните отличия ще бъдат връчени от министър-председателя Кирил Петков,  Борислав Сандов, заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите, Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа, проф. Николай Денков, министър на образованието и науката, Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика, Роб Диксън, посланик на Великобритания, и Левон Хампарцумян, председател на БФБЛ.

Целта на БФБЛ като организатор на конкурса е да отличи КСО шампионите и да популяризира приноса на частния сектор към изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще в съответствие с мисията на организацията да направи България по-добро място за инвестиции, работа и живот. Наградите, отворени за всички бизнеси в страната независимо от големина и бранш, при това напълно безплатно, предоставят престижна трибуна за компаниите, които последователно и ефективно развиват и подкрепят проекти с положително въздействие върху хората, природата и обществото. Те имат възможност да споделят своите успешни социални кампании, да получат признание за устойчивите си практики и така да утвърдят репутацията си на ангажиран работодател.

Номинираните 116 проекта се оценяват от независимо и обективно жури от уважавани експерти от НПО сектора, институциите, бизнеса, академичните среди и медиите. Оценките се базират на следните критерии: конкретна полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на служителите, продължителност и последователност на инициативата, новаторство и обществено признание.

Победителите в отделните категории, както и компаниите, класирани на второ и трето място, ще бъдат обявени по време на церемонията на 5 април. Водеща на събитието е Радинела Бусерска – водеща на новините по Bulgaria ON AIR.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager