18 април, 2024

Nexo, световната водеща регулирана институция за дигитални активи и Data Science Society, глобалната мрежа на специалистите в обработка на данни, в партньорство с Асоциация за развитие на София, местен лидер в провеждането на иновативни състезания, организират първи по рода си конкурс за прогнозиране стойността на NFT (неизменяеми токени) – NFT Datathon – с награден фонд от $12,000 за осъществяване на печелившия проект и $3,000 награди в криптовалути.

Предизвикателството очаква да привлече близо 100 експерти, студенти и представители на академичния, научния и частния сектор. Сред членовете на журито са преподаватели от Технически университет – София, Софийски университет, Нов български университет и представители от Асоциация за развитие на София (Столична община).

От 15 до 17 април SofiaLab и Столична библиотека – филиал “Сердика” ще бъдат домакини на иновативното състезание, организирано от Nexo и Data Science Society, в партньорство с Асоциация за развитие на София и Столична библиотека.

В рамките на 48 часа експерти, анализатори и ентусиасти в сферата обработката на данни, ще придобият безценен опит с данни, събрани и подготвени специално за изданието на NFT Dataton 2022.

Регистрацията за събитието е отворена до 15 април за всеки с интерес и знания в областта на Data Science – студенти, учени, експерти в сферата, крипто и блокчейн ентусиасти готови да намерят решението на толкова труден казус.

За повече информация, програма и регистрация за участие, прочетете повече тук.

NFT Datathon е първият по рода си дататон (иновативно състезание за работа с огромни бази данни), който предизвиква участниците да разработят модел за прогнозиране на стойността на NFT активи.

NFT е съкращение от Non-Fungible Token (неизменяем токен). Неизменяемите токени (NFT) са дигитален сертификат за (интелектуална) собственост, базиран на блокчейн мрежата на Етериум. Всяко NFT е уникално, не може да бъде репликирано или променяно. Технологията е всеобхватна и може да бъде използвана за удостоверяване на собственост върху почти всичко – от произведения на дигиталното изкуство, през видеоклипове и филми, дигитални аудио файлове през потребителски стоки (дрехи, обувки, часавници, аксесоари) до недвижимо имущество (къщи и апартаменти).

Казусите, по които участниците ще решават са свързани с прогнозиране на цената и анализ на динамичния NFT пазар.

Основното предизвикателство се корени във вариациите на стойността на NFT активите – от няколко долара до няколко милиона. За тази цел задачата ще бъде разделена на няколко части и ще даде възможност да се разглеждат и тестват различни хипотези.

Nexo е лидер в NFT проектите и през декември 2021 г., чрез партньорство с Three Arrows Capital, стана първата компания, предлагаща ликвидност срещу активи, която приема NFT като обезпечение за заеми, създавайки пазар и възможности на тези, които предпочитат да запазят своите “сини чипове” инвестиции в NFT активи.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager