16 април, 2024

Глобалната технологична компания Visteon увеличава мащаба на бизнеса си в България с проекти в сферата на електромобилността. Инженеринговият център в София, най-големият за компанията в Европа, активно се разраства и създава уникален за местния пазар екип, който ще участва в развитието на иновативни продукти в сферата на електрификацията за водещи автомобилни производители на глобално ниво.

Като световен лидер в проектирането и разработването на високотехнологични продукти и системи, предназначени за купето на автомобила, Visteon днес е и двигател на новите технологии за електрическото бъдеще на автомобилната индустрия. Портфолиото на компанията включва продукти за следващото поколение електромобили, които повишават капацитета, надеждността и живота на батерията, допринасяйки за високата ефективност, сигурност и надеждност на автомобила.

Сред тях са първите на пазара умни системи за управление на батерията, системи за ефективно разпределение на електрическата енергия, позволяващи високоскоростното зареждане на автомобила и т.нар. „power electronics“ три-в-едно решение, което комбинира системите за управление и разпределение, както и преобразователя на електричество в електромобила.

На регионално европейско и глобално ниво разработките на софтуер, хардуер и механика за тези продукти ще се ръководят от български инженери. Местните специалисти ще бъдат важна част от глобалния екип по електромобилност на Visteon и ще работят активно с колеги от САЩ, Южна Америка, Азия и Европа.

„Гордеем се, че 20 години след първия ни проект в България, продължаваме да задаваме и развиваме високото ниво на индустрията у нас. Преди години първи на местния пазар създадохме дисциплини като requirement и тест инженери, специалисти по качество и функционална безопасност, софтуер, хардуер и механика за автомобилна електроника. Днес отново първи създаваме уникалната възможност български инженери да работят по технологиите за следващото поколение електромобили в глобален мащаб“, споделя Иван Михайлов, управител на Visteon за България и Румъния.

Проектите в сферата на електрификацията допълват богатото портфолио на българския център, което включва и продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране.

Експертизата на екипа в България го нареждат сред най-доверените технологични хъбове на Visteon на глобално ниво.

Тук над 700 инженери управляват цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекти, които подпомагат трансформацията в съвременните автомобили по отношение на дигитализация и електромобилност.

Местният екип работи по международни проекти за глобални клиенти от автомобилната индустрия вече над 20 години.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager