20 април, 2024

Александър Алексиев е един от основателите на AMPECО и СТО в компанията. Има над 15 години опит в управлението на IТ екипи, софтуерната архитектура, както и в областта на отворените стандарти в електромобилността – OCPP и OCPI. Към своето портфолио, той добавя и технически учения в PHP, Laravel и React.

В ролята си на CTO, бихте ли споделили колко от личното Ви време се налага да отделите за компанията?

Не е толкова много колкото очаквате – това се случва само в изключителни ситуации. В последните 3 месеца вечерите, в които се е налагало да оставам след работно време, се броят на пръстите на ръката ми. Мисля, че успявам не просто да “проповядвам” на колегите, а и самият аз да постигам баланс между личния и професионалния си живот.

Как работата от разстояние се отрази на Вас и на Вашия екип?

Екипът ни стартира активното си разрастване в условията на глобална пандемия. За нас е нормално да комуникираме предимно от разстояние във виртуална среда. Всъщност равносметката е, че това се оказа по-успешно за компанията ни, защото имаме свободата да търсим таланти независимо от локацията им, а не да се ограничаваме само до хора, които физически могат да присъстват в офисите ни.

Цялото интервю с Александър Алексиев може да намерите в специалното ни издание „REMOTE:: Work-Life Балансът – Мит или Постижима Цел?“ като последвате линка тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager