19 април, 2024

Световният конгрес на мобилните технологии (MWC) започна днес в Барселона.  Поради размириците в Украйна, организаторите на интернационалното събитие премахнаха руския щанд на изложението, предаде Франс прес.

Генералният директор на Световната асоциация на GSM операторите (GSMA) Матс Гренрид, твърдо осъди руската инвазия в Украйна. Ник Рийд, генерален директор на мобилния гигант „Водафон“ също сподели своите съчувствия към всички пострадали във войната.

Още в петък организаторите на конгресът решили единодушно да премахнат руския щанд. Асоциацията на телекомите не успя да даде информация дали руски компании, които са били първоначално част от събитието,, са успели да пристигнат на живо в Барселона въпреки политическата обстановка.

Конгресът се очаква да събере между 40 000 и 60 000 посетители, което е далеч от 100-те хиляди посетители през предпандемичната 2019 г.

Изложението беше отменено веднъж през 2020 г. в следствие на множеството откази от страна на големи телекомуникационни компании. През 2021г събитието се състоя, но в началото на лятото и то в редуциран формат с едва 20 000 участници.

Всички се надяват настоящото 16-то издание на конгреса да постави край на пандемичната обстановка.

Тази година в него взимат участие 1500 изложители от 170 страни. Почти всички технологични гиганти участват на конгреса в Барселона, с изключение на Sony и Lenovo.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International