20 април, 2024

Рекорден брой участници регистрира за 2021г. университетското предизвикателство TETRIX. Именно така TETRIX озаглави класациите за най-голямо състезание за бизнес изследвания в Световните рекорди на Гинес (GWR). 

Третото издание на конкурса се проведе между април и октомври и събра над 154 000 участници от 84 страни, като 67 972 от тях завършиха първата тестова фаза. Финалът се проведе в Бразилия и събра 24 финалисти от 8 националности, създавайки разнообразна социална среда чрез множество етноси и култури.

TETRIX е конкурс, който цели да вдъхнови младите таланти да научат повече за дигиталната търговия и да ги запознае с многобройните възможности за кариера в бранша.

Предизвикателството, което седеше пред участниците се състоеше от 100 въпроса, разделени в 5 фази.

Победител за 2021 г. е студентката Франсиска Авария от Чили. Тя спечели пътуване в пет континента в които ще посети големи технологични компании и ще присъства на събития и семинари за технологиите и дигиталната трансформация. Над 64% от участниците бяха жени. Нивия Вирголино от Бразилия зае второ място, а Никита Мачигани от Индия – трето.

Мариано Гомиде де Фариа, основател и съизпълнителен директор на VTEX, добави:

„Преди четири години, когато стартирахме TETRIX като образователна програма за насърчаване на младите таланти да преследват дигитална кариера, не знаехме какво ни предстоеше да постигнем. Сега за нас е чест, че бяхме официално признати от Световните рекорди на Гинес за най-голямото състезание за бизнес изследвания в света. Знаем колко е важно да се насърчават тези таланти, тъй като дигиталният отрасъл може да внесе повече баланс в един небалансиран свят, както и развитие на общностите.”

Предизвикателството бе промотирано от VTEX, платформа за дигитална търговия за корпоративни брандове и търговци на дребно, и спонсорирано от ACCT, AWS, Ecomsur, Elo, FGV-EAESP и Vinneren.

Главната цел на TETRIX бе да насърчи развитието на дигиталната екосистема чрез изграждане на ценна мрежа от таланти, готови за бъдещето.

Тези компании също имат достъп до участниците, които се открояват най-много, за да ги поканят в екипите си в бъдеще.

Започна предварителната регистрация за състезанието през 2022 г. Може да се запишете от тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International