19 април, 2024

Проучването на Reveal изследва най-големите софтуерни предизвикателства за разработчиците и ИТ специалистите.

Целта е да разбере какви са били пречките пред тях през 2021 г. и да разкрие бъдещите им предизвикателства, сподели Reveal. За тази цел, по време на проучването, участие са взели 2 015 разработчици на софтуер и ИТ специалисти.

Трите най-големи предизвикателства пред разработчиците на софтуер през 2022 г. включват високите очаквания (41%) и повишените изисквания на клиентите (40%), както и проблемите с управлението на проекти в рамките на дигиталното работно място (36%).

Търсенето на служители изпреварва предлагането, особено когато говорим за днешния пазар на труда. Reveal установи, че има и други основни предизвикателства, свързани с разработването на софтуер.

По-конкретно това са недостатъчното време за свършване на работата (31%) и невъзможността да се върви в крак с иновациите, когато става въпрос за инструментите за разработчиците (28%).

Проучването разгледа също така Критичния недостиг на разработчици на софтуер; Топ софтуерните умения, необходими през 2022 г. и занапред; Нарастващата популярност на бизнес разузнаването/анализа на данни за решаване на проблеми и стимулиране на вземането на решения; Интересът към нови технологии, като например нисък код/без код, цифрови работни места, софтуер за проектиране на кода; Начини за използване на ресурси, за да се спестят пари и да се преодолеят пропуските в уменията; Планове за разширяване и растеж за 2022 г.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor