19 април, 2024

Атанас Райков е новият старши директор развитие топ държави в Rakuten Viber, една от най-известните платформи за комуникация.

За пръв път експерт от България ще отговаря за развитието на компанията в толкова голям мащаб.

Неговата главна задача е да надгражда вече огромната популярност на Viber по целия свят за всички над един милиард потребители на приложението, като се фокусира върху Европа, Азия, Близкия Изток и Северна Африка.

Райков работи директно с глобалния А-отбор на Viber, за да развива стратегически партньорства, маркетинг и PR инициативи. Отбора предоставя качествено местно съдържание и ключови услуги, целящи допълнителен растеж на потребителите на приложението.

Предишният опит на Атанас Райков включва 10 години мениджмънт във VIVACOM, където е отговарял за създаването и развитието на търговската стратегия на услугите за мобилни данни и услугите с добавена стойност.

Наскоро Viber обяви своите резултати за 2021г., според които българите са провели близо 530 милиона разговора, прекарали са 50 милиона часа в комуникация и са изпращали средно 400 съобщения в секунда. Атанас Райков също споделя, че бъдещите планове на компанията са да превърне платформата в супер-приложение. Целта им е да добавят функции и продукти, които обслужват ежедневните нужди на потребителите, от доставки на храна, поръчка на такси и плащания, до разнообразно съдържание от първа ръка.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International