20 април, 2024

Венислава Петкова отговаря за цялостното дигитално присъствие, маркетинг и продажби в Смарт Софтуер. Офисът на компанията е разположен в красивия морски град Бургас. Венислава споделя, че работи в сфера, която се развива с изключително бързи темпове. Екипът й, от своя страна, се развива наравно с индустрията, което ги прави конкурентни на пазара на труда в Бургас.

От кои градове набирате таланти?

Търсим специалисти предимно от Бургас, тъй като тук се намира и офиса на компанията ни.

Има ли условия за създаване на ИТ компании из градове като Габрово, Русе, Велико Търново и други, известни с доброто си ИТ образование?

Разбира се, че да. Всичко е възможно при добра организация и гъвкавост в работните процеси.

„COVID-19 предизвика и ключово звено в здравния сектор, а именно – дигиталното  здравеопазване.“

Какво е мястото на България на европейската и световната ИТ сцена?

Последната година изправи българската система пред много непредвидени предизвикателства. Трудните условия обаче създадоха възможности за много ИТ компании да развият своя бизнес
модел и въпреки епидемиологичната обстановка, да продължат да работят и да се грижат за  eкипите си. Все повече ИТ компании са предпочитани за аутсорсинг сектора, за предоставяне на качествени кадри по европейски стандарт на прилична цена. Мисля, че тази тенденция ще  pродължава с течение на времето.

Ако желаете да прочетете цялото интервю с Венислава Петкова и още много истории за успеха и развитието на технологичния сектор в България, присъединете се към общността на DevStyleR от #Тech професионалисти, иноватори и ентусиасти тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR