24 април, 2024

На 27 януари от 16:00 до 17:45 ч. ще се проведе безплатен уебинар на тема “Космически лагер за ученици – Space Camp Turkey”. Събитието се организира от Центъра за творческо обучение, който вече 13 години е Координатор на програмата за цяла България.

В рамките на събитието ще бъде предоставена информация за престижната международна програма, както и за лагера по модел на Американската космическа агенция NASA.

Специални гости в него ще бъдат Елена Неделчева – учител по английски език в Център за изкуства, култура и образование, гр. София, посетила лагера миналата година, както и участник в лагера. Те ще разкажат какво представлява Space Camp Turkey и как училищата у нас могат да станат партньори на програмата.

До 6 февруари, българските ученици на възраст от 11 до 15 години имат възможност да кандидатстват за лагера. Кандидатстването се осъществява чрез изпращане на есе или видео на основния сайт на програмата. Това лято 160 деца от цялата страна ще заминат за гр. Измир, Турция. А най-добре представилите се кандидати ще имат шанса да спечелят частична или пълна стипендия.

До момента в Space Camp Turkey са участвали над 1000 български ученици, които са извоювали повече от 34 медала. Има и над 300 раздадени стипендии за участници в програмата. Спонсори на тазгодишното издание са Фондация Лъчезар Цоцорков, Фондация Лекови и Еконт.

Можете да се включите в уебинара от тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor