25 септември, 2022

Първото издание на Sea Game Jam вече чука на вратата. Събитието е организирано от родното гейм студио Zariba, и кани всички ентусиасти и професионалисти на уникално четиридневно гейминг предизвикателство, което ще започне на 3-ти март и ще завърши с награждаване на най-интересните игри на 6-ти март.

В рамките на пролетното събитие на морския хакатон, ще ни очаква конференция с топ лектори от game dev сектора и конкурс за най-добра българска инди-игра – Sea Game Indie Pitch.

Събитието ще се проведе от 3 март до 6 март в Икономически университет Варна, които са и партньори на гейм хакатона. Sea Game Jam предизвиква всички участници да създадат прототип на игра в рамките на 48 часа, по специфична тема, която ще бъде обявена в деня на маратона.

Гейм хакатонът цели да насърчи креативността, сръчността и работата в екип на разработчиците, ентусиастите и всички други, които се интересуват от процеса по създаване на игри. За най-креативните и оригинални отбори са подготвени награди. Радостин Петров, основател и собственик на Zaribа, коментира още по темата:

“С организирането на Sea Game Jam поставяме началото на една традиция, с която се надяваме да привлечем вниманието, както на българските създатели на игри, така и на международната индустрия. Творчеството, находчивостта и отборният дух са качествата, които ще стимулираме в участниците, а със състезанието за инди студиа ще подкрепим развитието на талантливи български създатели на игри. Вярвам, че Варна има потенциал да се превърне в притегателен център за гейм дивелъпъри от България и цял свят, Sea Game Jam, събитие, което ще бъде два пъти годишно, е стъпка в тази посока.”

Първият ден от хакатона ще бъде изпълнен с интересни лекции от професионалисти на теми, свързани със създаването на игри – level design, маркетинг, монетизация и т.н. На 6 март (неделя) ще се проведе състезанието за инди game студиа – Sea Game Indie pitch, на което всички български indie game студиа и независими разработчици (независимо от типа игра, която разработват), са поканени да се включат.

Победителите ще получат възможността да представят играта си пред професионалисти от game индустрията на едно от големите изложения за инди-студиа в региона, част от международната конференция Dev Play 2022 в Румъния.

Sea Game Indie pitch и Zariba ще поемат всички разходи на двама човека от екипа. Желаещите да се включат в Sea Game Jam или да представят своя игра на Indie Game Jam могат да се запишат на официалната уеб страница на състезанието както и да видят пълната програма на двете събития.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International