25 септември, 2022

В края на миналата година, eMAG стартира програмата „От България“. Тя предлага на малките местни производители достъп до един от големите канали за онлайн търговия у нас, чрез пускане на техните продукти за продажба в eMAG Marketplace.

Програмата е създадена с цел да помогне на бизнеси, засегнати от пандемията, да се стабилизират, развиват и растат, навлизайки на нови пазари.

По данни на Българската Е-комерс Асоциация от 2021 г., над 47% от българските потребители са пазарували онлайн, като 88% от тях са го правили от местни търговци. В същото време поддръжката на онлайн магазин изисква сериозни ресурси и инвестиции – за разработване, интегриране на платежни методи, маркетинг и сигурност.

Българският eMAG Marketplace за седма година предоставя на вече близо 5000 онлайн търговци канал за реализиране на техните продажби, като само за последната година трафикът на платформата е нараснал с 47%, с реализирани над 1,3 милиона поръчки.

Сега ресурсите и опитът на eMAG Marketplace са на разположение на малките местни производители при специални условия чрез програмата „От България“ . Включвайки се в нея, те ще могат да предлагат своите продукти на над 1 200 000 потенциални клиенти, ще се възползват от специални обозначения на тяхното присъствие на eMAG Marketplace и могат да получат до 50% отстъпка от комисионната, а за НПО, регистрирани в програмата, комисионната ще бъде 0%. Разван Бланита, директор на eMAG Marketplace България сподели:

„Marketplace моделът е отлична възможност за малките местни производители да се възползват от разработен, ефективен и модерен канал за онлайн продажби, със сериозен опит и ресурси на тяхно разположение. През следващите три години eMAG на групово ниво ще инвестира над 50 милиона евро в технологии, развитие на международни пазари и човешки ресурси на платформата.”

Той добави:

“В същото време за нас е важна и инвестицията в местната икономика – подкрепата ни за малките производители и занаятчийските традиции ще създаде повишено търсене и нови работни места, като за местните общности ефектът на програмата ще бъде дълготраен и устойчив.”

В „От България“ могат да се включат и да се възползват от предимствата на програмата малки производители, неправителствени организации със самофинансирани производствени дейности и занаятчийски ЕТ – независимо от сферата им на дейност, с изключение на хранителната индустрия. Техният оборот, регистриран през последната фискална година, трябва да не надвишава 150 000 лева.

Очакванията на компанията са, че пет години след стартирането на „От България“ малките производители, регистрирани в програмата, ще са реализирали чрез платформата eMAGMarketplace общи продажби, възлизащи на 14,2 милиона лева.

Търговците, които желаят да продават чрез eMAG Marketplace в рамките на инициативата, трябва да произвеждат в България, в съответствие с всички законови правила и разпоредби, като техните продукти могат да включват занаятчийски изделия, направени в малки серии.

За да бъдат по-лесни за разпознаване от страна на клиентите, продуктите в програмата ще бъдат маркирани на уебсайта и в мобилното приложение на eMAG с етикет „От България“. Очакванията на eMAG са, че за първата година приблизително 200 местни производители ще се включат в програмата с над 25 000 продукта.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor